Sucadelappen met appelstroop

Zoals wel vaker gezegd: hoe langer je dit gerecht laat stoven, hoe lekkerder! Een dag van tevoren maken, kan heel goed!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1000 gram Sucadelappen
  • 50 gram boter
  • 2 Sjalotten
  • 50 gram mager rookspek
  • 2 dl groentefond (of bouillon)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 plakjes friese kruidkoek
  • 1 stukje foelie
  • 2 eetlepels Rinse appelstroop
  • Peper
  • Zout

Bereiden
  • Verhit de boter in de braadpan en bak de sucadelappen om en om bruin. Haal ze uit de pan.
  • Doe de sjalot en de spekjes in het braadvet en laat dit 1 minuutje fruiten. Voeg de groentefond, de azijn, de mosterd, de kruidkoek en de appelstroop toe. Verkruimel de kruidkoek erboven.
  • Leg het vlees terug in de pan. Leg de laurierblaadjes in de jus. Laat het vlees op een heel zacht pitje 3 uur pruttelen. Voeg na 2 uur een stukje foeli toe. Tussendoor het vlees af en toe bedruipen.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel de jus nog iets extra binden met een beetje allesbinder.

Heerlijk met aardappels en groente naar keuze. Het gare suddervlees kun je bovendien in wat jus prima invriezen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver